Kayscreacorner. 

Moeilijk om in enkele regeltjes samen te vatten wat er precies schuil gaat achter die naam...
Kay staat voor Karin, die reeds in de prille jeugdjaren bezig was met het creatieve.  Tekenen, schilderen, knutselen en experimenteren met olieverf.

Later werd het werken met smyrna wol (wandtapijten) en nog later met breigaren op de breimachine en stoffen waaruit voornamelijk kinderkleding werd vervaardigd.

Toen de computer zijn intrede deed, en er creatieve mogelijkheden ontstonden via die weg, werd er druk geexperimenteerd met grafische programma's zoals photoshop, flash en corel draw en werd het bouwen van een website een logische volgende stap.  Toen ontstond de naam Kayscreacorner.  De site zelf ging uiteraard over het creatieve en om alles te verpakken in één woord werd er gekozen voor Kayscreacorner, spijts de opmerking  dat die naam nogal moeilijk "bekte".

Wat later werd het dan tijd voor het volgende experiment : werken met klei.  De start werd gezet in 2005 en onder de kundige begeleiding van Hugo Bervoets werden de eerste schuchtere pogingen ondernomen om op de draaischijf keramische voorwerpen te vervaardigen.  Het werd een uitdaging die uitgroeide tot een ware passie.  En het ging nog verder.  Een inschrijving aan Academie Noord (DKO - Deeltijds KunstOnderwijs) volgde, en dat in de afdeling Keramiek.  Gedurende drie jaar werd vaardigheden, zoals uitrollen, boetseren, opbouwen, draaien en het maken van druk- en gietmallen aangeleerd.
Vermits er in een grijs verleden nog een scheikundige opleiding werd gevolgd, was ook niet zo verwonderlijk dat het berekenen, testen en het bereiden van keramische glazuren werd uitgediept.


Naast de dagelijkse job, neemt het werken met klei een een belangrijke plaats in, waar ieder vrij momentje wordt besteed aan die hobby.  Op deze site vind je een brede waaier aan dingen die werden en worden gemaakt.
Neem een gerust een kijkje, en mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact via mail, die je kan terugvinden op de contactpagina.

 

 

 

Joomla Templates by Joomla51.com